OVER DISNEYLAND® PARIS

EEN BETOVERENDE BESTEMMING EN ONDERNEMING

Disneyland Paris heeft haar bezoekersaantallen voortdurend zien toenemen en werd uiteindelijk de grootste toeristische bestemming van Europa. 
Tegenwoordig is Disneyland Paris een bestemming die uitnodigt tot een langdurig verblijf met twee themaparken, zeven Disney Hotels, Village Nature® Paris, een golfbaan met 27 holes, het Disney Village entertainmentgebied en een van de grootste congresruimtes in Europa.  

MANAGEMENTTEAM

Het Directiecomité bepaalt en implementeert de algemene strategie van Disneyland Paris. Het bestaat uit een internationaal managementteam met brede expertise.  

KERNCIJFERS

TOERISME

Het resort

Het resort

· De grootste toeristische bestemming van Europa

· 2 themaparken, 59 attracties

· 7 Disney Hotels

· 2 congrescentra

· Disney Village

· 80 eetgelegenheden

· Grootste TGV-hub van Frankrijk

Disneyland Park

Disneyland Park

· 12 april 1992 geopend

· 50 hectare

· 40 attracties

· 28 eetgelegenheden

· 35 winkels

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park

· 16 maart 2002 geopend

· 25 hectare

· 11 attracties

· 18 cateringbedrijven

· 8 winkels

HOTELS

Hotels

· 7 Disney Hotels

· 6 partner hotels

· 8.500 kamers

· 17 eetgelegenheden

Congrescentra

Congrescentra

· 2 congrescentra

· 3 conferentiezalen

· 95 vergaderzalen

· Meer dan 500 evenementen per jaar

· 18000 m² ruimte voor ondernemingen

Disney Village

Disney Village

· Het grootste entertainmentgebied in de regio Île-de-France

· 17 eetgelegenheden

· 9 winkels

1 bioscoop met 15 bioscoopzalen

Vervoer

Vervoer

· Belangrijkste TGV-hub van Frankrijk voor verbinding met de Franse metropolen en vele Europese steden. Reizen naar de luchthaven Charles-de-Gaulle duurt slechts 10 minuten.

EEN UNIEKE WERKGEVER

Cast Members

Cast Members

· 18 000 Cast Members

· 500 verschillende beroepen

· 84% van onze medewerkers heeft een vast contract

Diversiteit

Diversiteit

· 124 nationaliteiten

· 20 verschillende talen

· 5,87% van onze medewerkers heeft een beperking

Opleiding en mobiliteit

Opleiding en mobiliteit

· In 2020 hebben we 306.750 uur besteed aan het opleiden van onze Cast Members

· 78% van onze Cast Members is manager geworden dankzij interne promotie

EEN ZORGZAME EN VERANTWOORDELIJKE ONDERNEMING

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

·Disneyland Paris verwelkomde 193.000 gasten met een handicap en speciale behoeften in een periode van een jaar vanaf oktober 2022

Goede doelen

Goede doelen

· Meer dan 1000 Disney VoluntEARS

· Gemiddeld 8.000 uur vrijwilligerswerk per jaar

· 40.000 bezoeken van zieke kinderen uit 500 Franse en andere Europese ziekenhuizen sinds 1991

· Meer dan 20.000 wensen van kinderen vervuld sinds 1992

Milieu

Milieu

· Grootste exploitant van themaparken in Europa met een installatie voor het behandelen en recyclen van afvalwater

· 2 miljoen m3 drinkwater bespaard sinds 2013 dankzij onze waterzuiveringsinstallatie

· 890 ton minder CO2-uitstoot per jaar vanaf 2023 dankzij ons zonnepanelenpark op de grootste parkeerplaats voor gasten

· 724 000 kWh geproduceerd uit 2.000 ton bioafval

DE ECONOMISCHE BIJDRAGE VAN DISNEYLAND PARIS

Bijdrage aan de Franse economie

Bijdrage aan de Franse economie*

· 84,5 miljard euro aan toegevoegde waarde voor de Franse economie en 8,8 miljard euro aan belastingen betaald in Frankrijk sinds 1992

· Disneyland Paris heeft 63.000 directe en indirecte banen gegenereerd**

· 6% van de inkomsten uit toerisme in Frankrijk sinds 1992

*Bron: Cijfers uit onderzoek van SETEC over de economische bijdrage van Disneyland Paris voor de periode 1992-2020
**in 2019

Investeringen

Investeringen

· €9,1 miljard geïnvesteerd sinds 1992

· €2 miljard wordt geïnvesteerd in een meerjarig ontwikkelingsplan, inclusief uitbreidingsplan voor het Walt Disney Studios® Park, met drie nieuwe themagebieden, waaronder Marvel Avengers Campus, geopend op 20 juli 2022.

Val d'Europe

Val d'Europe

· 36.000 banen

· 36.000 inwoners

· 3,9% gemiddelde jaarlijkse groei van de werkgelegenheid in Val d'Europe (SETEC 2017)

CAST MEMBER BELEVING

 “Je kunt de meest prachtige plek ter wereld bedenken, ontwerpen en bouwen, maar je hebt mensen nodig om de droom waar te maken.” – Walt Disney 

DROMEN LATEN UITKOMEN IS EEN SPECIALITEIT

Het succes van de Disney Parken zit in het samenbrengen en ontwikkelen van vele talentvolle mensen, Cast Members genoemd. Om de magie van Disneyland Paris tot leven te brengen, kan het bedrijf rekenen op de inzet en expertise van meer dan 18.000 Cast Members met 123 verschillende nationaliteiten die 20 talen spreken en maar liefst 500 verschillende beroepen uitoefenen. Deze mensen werken dagelijks samen om gasten een unieke, betoverende beleving te bieden. De diversiteit van dit team is een bron van rijkdom en een motor van creativiteit. 

Bij Disneyland Paris staat de mens centraal en zijn diversiteit en gelijkheid de rode draad in het HR-beleid. Kansen voor mindervaliden, gelijke kansen voor mannen en vrouwen, werkgelegenheid voor ouderen en jonge afgestudeerden, maar ook toegang tot werk voor mensen die ver van de arbeidsmarkt afstaan, maken integraal deel uit van dit beleid. 

Euro Disney Club

De Euro Disney Club herenigt voormalige aandeelhouders van Euro Disney S.C.A. die voldoen aan de Algemene Voorwaarden. 

In juni 2017 deed The Walt Disney Company een overnamebod op de aandelen van de vennootschap Euro Disney S.C.A., gevolgd door een uitkoopsom. Het bod werd op 10 mei 2017 gepubliceerd door de Autorité des Marchés Financiers onder het nummer 17-186, in toepassing van de conformiteitsbeschikking van 9 mei 2017. U vindt deze nota op de website van de AMF (www.amf-france.org).

Vastgoedontwikkeling

Met het oog op de toekomst wil Disneyland Paris meewerken aan de ontwikkeling van de regio, in het bijzonder de omgeving van de Parken in Val d’Europe.

Dankzij een unieke publiek-privaat partnerschap is ongeveer de helft van de 2118 hectare grond die onder de overeenkomst valt al ontwikkeld. Val d’Europe is één van de weinige omliggende gebieden met een duidelijke routekaart. Met deze langetermijnvisie kan er worden geanticipeerd op de behoeften aan infrastructuur en diensten. Dit zorgt ervoor dat de regio zich blijft ontwikkelen. 

Disneyland® Paris Event Group

De Disneyland® Paris Event Group wijdt zich aan eventbelevingen in Disneyland Paris, met twee merken gericht op een markt die zich volop ontwikkelt. De Event Group creëert unieke belevingen met de kunst van Disney storytelling en de unieke kwaliteiten van deze alomvattende bestemming. 

Al meer dan 27 jaar organiseert en ontvangt Disneyland Paris zakelijke events met een speciaal team van experts, puttend uit de emotionele kracht van storytelling. Zo zijn de eerste bedrijfseigen events ontstaan, zoals Electroland of Disneyland Paris Run Weekend. Hiermee kwam Disneyland Paris op de kaart als een belangrijke speler die niet alleen plaats biedt voor events, maar ze ook produceert. 

Tegenwoordig werken er bij de Disneyland Paris Event Group 200 creatieve, gepassioneerde en faciliterende medewerkers die onvergetelijke events bedenken en tot stand brengen in de themaparken en evenementruimtes van Disneyland Paris. Dankzij de twee verschillende merken kunnen ze zich toespitsen op iedere doelgroep met meeslepende, creatieve en innovatieve belevingen: 

Business Solutions by Disneyland Paris: het merk voor zakentoerisme en zakelijke evenementen, waaronder congressen, beurzen, privatiseringen en teamactiviteiten. 

Live Events by Disneyland Paris: het merk dat Disney verhalen, seizoenen, entertainment, muziek en sport tot leven brengt met evenementen die je niet mag missen. 

Ons doel: het onverwachte waarmaken en emoties tot leven brengen. 

Al het nieuws over de Disneyland Paris Event Group is te vinden op Twitter en LinkedIn 

OFFICIËLE PARTNERS

Disneyland Paris heeft tot dusver officieel samengewerkt met 14 bedrijven: Coca-Cola, Pandora, Unilever, Mastercard, Bel, Nestlé Waters, RhinoShield, EDF, Lavazza, Orange, Sodexo, Citizen, Heinz en Beyond Meat.

Unilever

AMBASSADEURSPROGRAMMA

Toen Disneyland in Californië in 1965 tien jaar bestond, wilde Walt Disney een Ambassadeursprogramma opzetten. Sindsdien wordt de traditie in alle Disney Resorts over de hele wereld voortgezet. 

Walt Disney was betrokken bij verschillende monumentale projecten en werd overspoeld met verzoeken voor persoonlijke optredens en het ontvangen van speciale gasten. Hij besloot een woordvoerder aan te stellen als officiële vertegenwoordiger van alle Disneyland Cast Members. Gids Julie Reihm werd door Walt Disney zelf geselecteerd om als eerste officiële ambassadeur te dienen. 

Skip to content